Over Jiddisch Festival Leeuwarden

Wie zijn wij?

Het Jiddisch Festival Leeuwarden werd in 2008 voor het eerst georganiseerd.
Het Jiddisch Festival Leeuwarden wil de Jiddische cultuur presenteren aan een breed publiek en haar laten kennismaken met  de vele facetten van deze kleurrijke cultuur.
Dit doet zij door middel van symposia, lezingen, concerten, tentoonstellingen, stadswandelingen, film etc.
Het hart van Jiddisch Festival Leeuwarden zijn de muziek- en taalworkshops, omdat zij geloofd dat kennis én elkaar ontmoeten zorgt voor harmonie en herkennen.
Daarnaast is het Jiddisch Festival Leeuwarden stevig verankerd in de Friese cultuur. Zij zoekt de dialoog tussen de Friese en Jiddische taal, door Friese en Jiddische dichters met elkaar te verbinden.
Sinds haar start in 2008, heeft het Jiddisch Festival Leeuwarden een goede naam verworven binnen de Jiddische- en Klezmerwereld en groeit het bezoekersaantal gestaag.

Het Jiddisch Festival Leeuwarden heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een fenomeen:
Prachtige internationale artiesten, goede locaties, een geweldige sfeer, interessante workshops en lezingen en met een sterk stijgende bezoekersstroom van meer dan 5.000 bezoekers per festival.  Daarnaast krijgt het Jiddisch Festival Leeuwarden meer en meer een naam binnen de internationale Joodse/ Jiddische muziek wereld als opleidingsfestival en om haar bijzondere projecten en concerten.
Ook het feit dat er meerdere culturele instellingen meewerken vanuit hun eigen discipline bij dit festival is uniek te noemen in de wereld.

Het Jiddisch Festival Leeuwarden is een samenwerkingsverband tussen:

Tresoar Leeuwarden   www.tresoar.nl
Slieker Film   www.sliekerfilm.nl
Fryske Akademy   www.fryske-akademy.nl

 

 

     

Agenda

WOENSDAG 30 APRIL 
 
15.00 uur
Memorial Beyle Schaechter-Gottesman & Jiddisch in muziek en poëzie met dr. Itzik Gottesman & Lucette van den Berg met filmdocumentaire
20.00 uur
Opening met het jiddisch/ friese project ‘Vos iz geblibn/ Wat is oerbleaun‘ met Lucette van den Berg & Tsead Bruinja
Lees meer >>>
VOLLEDIGE PROGRAMMA ...

Nieuws

Groot Jiddisch koor ‘Friesland zingt Jiddisch’

Het Friese korenproject dat tijdens het 2e Jiddisch Festival Leeuwarden een groot succes was, krijg een vervolg. Nu kunnen koren, maar ook individuele zangers meedoen aan een groot project: ‘Friesland zingt Jiddisch’.

Lees meer...

Nieuwsbrief

Graag ontvang ik de nieuwsbrief van Jiddisch Festival Leeuwarden.